Χριστουγεννιάτικο Detox...
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Χριστουγεννιάτικο Detox...

Κατηγορία: Υγεία

Οι χριστουγεννιάτικες λιχουδιές όπως, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, βασιλόπιτα και φυσικά, η γαλοπούλα με ένα σωρό συνοδευτικά φαγητά και ποτά, να ¨γυρίζουν¨ ακόμη μέσα στο σπίτι μας , αλλά και στο μυαλό μας. Και αφού φάγαμε καλά μας φόρτωσαν με λίγο έξτρα βάρος, ενοχές, που δημιουργούν την ανάγκη, για μια εσωτερική κάθαρση από την ¨αμαρτία¨ υπερκατανάλωσης φαγητού. Η ανάγκη για την αλλαγή αυτή, είναι δυνατή, αλλά παράλληλα, σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος, που θα ακολουθήσει κάποιος προκειμένου να έχει επιθυμητό και ασφαλές για την υγεία του αποτέλεσμα.

Για να απαλλαγείτε από τα κιλά των εορτών, τα πράγματα είναι απλά. Δεν χρειάζεται να καταπονείτε τον οργανισμό σας, σε αυστηρές δίαιτες ή δίαιτες αστραπή.

Μονοφαγία, περιορισμός πρόσληψης της τροφής, διατροφή αποκλεισμού (σημαντικών τροφών- πλούσιων σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά) στερούν την φυσική υγεία και απλά χαρίζουν ταχεία απώλεια βάρους , σε σύντομο χρονικό διάστημα και επαναπρόσληψή του με τη παύση ή την είσοδο ελεύθερης δίαιτας.

Αποτελούν καλοδιαφημισμένα τρικ που υπόσχονται παροδική απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη λύση στιγμής. Κανένας διεθνής οργανισμός δεν τις υποστηρίζει αλλά ούτε τις προτείνει.

Η ταχεία απώλεια βάρους, οδηγεί σε απώλεια υγρών, γλυκογόνου και μυϊκού ιστού και λιγότερη απώλεια λίπους που είναι και το επιθυμητό. Πρόκειται για μια επώδυνη ταλαιπωρία, στη ψυχή και το σώμα.

Αν συνεχίζεται για μέρες, μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις θρεπτικών συστατικών, κυρίως γλυκόζης (βασικό καύσιμο του οργανισμού), βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, Επιπλέον, μπορούν να προκαλέσει κόπωση, αδυναμία και ζαλάδες .

Ο όρος ¨Αποτοξίνωση¨, χρησιμοποιείται χωρίς νόημα διαρκώς, και καθώς δεν έχει οριστεί, είναι αδύνατο να πούμε, ¨αν είναι αποτελεσματική ή όχι¨;

Το σώμα μας, είναι ρυθμισμένο να αντιμετωπίζει τα ανεπιθύμητα στοιχεία και να τα αποβάλλει.

Μια πρόσφατη μελέτη Αμερικανών ερευνητών, έδειξε ότι οι δίαιτες αποτοξίνωσης δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο από ότι το ίδιο το σύστημα του οργανισμού μας που αποβάλλει τις τοξίνες. Χαρακτηριστικά αναφέρουν, ότι οι υποσχέσεις μιας τέτοιας δίαιτας είναι «ψεύτικες». Υποστηρίζεται ότι τα οφέλη που νιώθουν τα άτομα που υπόκεινται σε αποτοξίνωση, είναι όχι στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό, αλλά στην αλλαγή της υπάρχουσας διατροφής από μία άλλη. Οι πιθανόν λιγότεροι πονοκέφαλοι, για παράδειγμα, οφείλονται μάλλον στο ότι το σώμα είναι επαρκώς ενυδατωμένο εξαιτίας του νερού που πίνουν τα άτομα ,ενώ η καλή όψη και η λάμψη στο δέρμα έχει να κάνει με την κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών με αντιοξειδωτική δράση.

Οι δίαιτες αποτοξίνωσης μπορούν στην πραγματικότητα να είναι επικίνδυνες για τους έφηβους, τις έγκυες γυναίκες, ατόμων με ιστορικό καρκίνου, νεφρών, ήπατος, καρδιακής νόσου ή οποιασδήποτε άλλης ασθένειας, που δεν επιτρέπεται να στερούνται κάποιες τροφές.

Υποστηρίζεται ωστόσο, ότι η αποτοξίνωση, μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα και να βελτιώσει τη διατροφή αρκεί να γίνεται ελεγχόμενα, σε λογικά πλαίσια και υπό την παρακολούθηση του διαιτολόγου διατροφολόγου, εξατομικευμένα, σε κάθε άτομο χωριστά και υπό ορισμένες προϋποθέσεις, αφού οι ανάγκες όλων, είναι εξατομικευμένες.

Αδιαμφισβήτητα, η αποφυγή κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας καφεΐνης, αλκοόλ, τροφίμων με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος και λιπαρών, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμη.

Ωστόσο, η καλύτερη προσέγγιση για τη διατήρηση ενός ιδανικού σωματικού βάρους είναι η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, άπαχων γαλακτοκομικών, ψαριού και άπαχου κρέατος καθώς του ψωμιού και των δημητριακών ολικής άλεσης.

Μην παραλείπετε να πίνετε νερό, τουλάχιστον 6-7 ποτήρια για καλύτερη δυνατή ενυδάτωση. Ξεκινήστε να τρώτε σωστά, με πρωινό, κύριο γεύμα και ελαφρύ βραδυνό, με ενδιάμεσα ελαφρά μικρογεύματα- σνακ, για να σας κόβουν την όρεξη.

Αν ο στόχος είναι η απώλεια βάρους, τότε ελέγχετε το μέγεθος της μερίδας, αποφύγετε το αλκοόλ το μόνο που περιέχει είναι κενές θερμίδες που αποθηκεύονται σε λίπος, περιορίστε τα γλυκά και τα αναψυκτικά και φυσικά δεν παραλείπετε ταυτόχρονα με μία ισορροπημένη διατροφή, την άσκηση, σε οποιαδήποτε μορφή. Η γυμναστική θα σας βοηθήσει να βρείτε ξανά τη φόρμα σας και να επανέλθετε γρηγορότερα. Τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα για τέσσερις με πέντε ημέρες την βδομάδα ή κάντε τουλάχιστον τρεις ώρες γυμναστική, μέσα στη βδομάδα.

Πηγή: diatrofi.gr

Σχολιάστε

Captcha