Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ για ένα πιο υγιεινό πρωινό φλυτζάνι καφέ ή τσάι
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ για ένα πιο υγιεινό πρωινό φλυτζάνι καφέ ή τσάι

Κατηγορία: Υγεία
Ο καφές και το τσάι έχουν πολλά οφέλη στην υγεία μας καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση ασθενειών, αυξάνουν το μεταβολισμό και βοηθούν στην καλύτερη μνήμη. 
 
Προκειμένου, όμως, να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη των δύο αυτών ροφημάτων δες τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις έτσι ώστε να είναι ο καφές ή το τσάι σου πιο υγιεινά!

1. Πρόσθεσε μπαχαρικά

Άσε τη ζάχαρη στην άκρη και πιάσε τα μπαχαρικά. Δώσε υπέροχο άρωμα στον καφέ σου προσθέτοντας για παράδειγμα λίγη κανέλα. Τα μπαχαρικά δεν περιέχουν μόνο πολύ λιγότερες θερμίδες από τη ζάχαρη αλλά εχουν και πολλά άλλα οφέλη. Η κανέλα βοηθάει στον έλεγχο της ζάχαρης στο αίμα σου ενώ το μοσχοκάρυδο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του πεπτικού σου συστήματος.

2. Μην βάζεις γάλα στο τσάι σου

Το τσάι με γάλα μπορεί να πίνεται πολύ από τους Άγγλους αλλά αυτή η ανάμειξη στην πραγματικότητα μειώνει τα θετικά οφέλη του τσαγιού. Αφαίρεσε το γάλα από το τσάι σου και απόλαυσε όλα τα οφέλη του τσαγιού στο έπακρο.

3. Βάλε λεμόνι στο τσάι σου

Κάτι ήξερε ο Δάκης όταν τραγουδούσε το γνωστό άσμα “Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι”. Αν θέλεις και εσύ να μεγιστοποιήσεις τα αντιοξειδωτικά που παίρνεις καθημερινά από το τσάι σου προσπάθησε να προσθέσεις λίγο λεμόνι στο φλυτζάνι σου.

4. Μην παίρνεις βιταμίνες με τον καφέ σου

Αν συνηθίζεις μετά τον πρωινό σου καφέ να παίρνεις τις βιταμίνες σου, ξέχασέ το. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ουσίες που περιέχει ο καφές μπορεί να δυσκολέψουν την σωστή απορρόφηση όλων των συστατικών των βιταμινών που παίρνεις καθώς ο καφές κάνει τα πάντα να κινούνται λίγο πιο γρήγορα στο πεπτικό σου σύστημα. Περίμενε 10 - 15 λεπτά μετά το πρωινό σου καφεδάκι πριν πάρεις τις βιταμίνες σου.

5. Μην αφήνεις το φακελάκι του τσαγιού πολύ ώρα μέσα στο νερό

Το τσάι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά. Αφήνοντας, όμως, πολύ περισσότερη ώρα από ότι πρέπει το φακελάκι του τσαγιού μέσα στο ζεστό νερό μειώνεται η ποσότητα των αντιοξειδωτικών του. Ο σωστός χρόνος που πρέπει να αφήνεις το φακελάκι στο φλυτζάνι είναι από 3 εώς 5 λεπτά.

 

Γράφτηκε από Αμαλία Βάγια

Σχολιάστε

Captcha