8 Tips για να ξεκινάτε χαρούμενοι την ημέρα σας
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

8 Tips για να ξεκινάτε χαρούμενοι την ημέρα σας

Κατηγορία: Υγεία

Κάθε μέρα θα ξυπνάτε χαρούμενοι!

Για κάποιους το πρωί αρχίζει μια νέα μεγάλη μέρα γεμάτη με αισιοδοξία, δύναμη και ελευθερία να επιλέξουν και να κάνουν το καλύτερο των πραγμάτων. Ενώ για άλλους, είναι απλά μια άλλη πολυάσχολη ημέρα εργασίας, με την συνηθισμένη ρουτίνα και το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να πατήσετε ένα κουμπί και να πάτε σπίτι. Επίσης, από τη στιγμή που θα φτάσετε στο γραφείο, έχετε πιθανώς ήδη αγχωθεί αρκετά για το, υπόλοιπο της ημέρας. Τα καλά νέα είναι, ότι μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας σωστά, και να μην σας νοιάζει τι θα βρεθεί στον δρόμο σας. Πολλοί δεν πιστεύετε ή δεν καταλαβαίνετε πώς, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας πραγματικότητα με τις σκέψεις, τη συμπεριφορά και τη συνείδησή σας. Ο τρόπος που ξεκινάτε την ημέρα σας, επηρεάζει το πώς αισθάνεστε για το υπόλοιπο της. Άρα, δοκιμάστε ένα ή όλα από τα παρακάτω βήματα και θα βρείτε τον δικό σας τρόπο, για να έχετε κάθε μέρα μια υπέροχη μέρα.

Σχεδιάστε το πρωί από πριν. Ξεκινήστε την ημέρα σας με οργάνωση, για να είναι πιο αποτελεσματική. Κάντε από το προηγούμενο βράδυ μια λίστα με το τι θα φάτε για πρωινό, τα ρούχα που θα φορέσετε, και τα πράγματα που πρέπει να πάρετε. Με αυτή τη τακτική θα νιώσετε πιο χαλαροί, θα έχετε τον έλεγχο και το πιο σημαντικό, είναι ότι θα έχετε έξτρα χρόνο το πρωί.

Αφήστε τις κουρτίνες σας ανοιχτές στα μισά. Το λιγοστό φως το πρωί θα στείλει ένα σήμα στον εγκέφαλό σας, για να επιβραδύνει την παραγωγή της μελατονίνης και δεν θα ανέβει απότομα η αδρεναλίνη, ώστε να ξυπνήσετε με υπερένταση. Άρα, θα είστε ήδη μισό ξύπνιοι πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι σας.

Ρυθμίστε το ξυπνητήρι 15 λεπτά νωρίτερα. Πρώτα απ΄όλα να βάλετε έναν ευχάριστο ήχο στο ξυπνητήρι σας. Ο ξαφνικός και δυνατός ήχος  το πρωί μπορεί να είναι αγχωτικό, και να δημιουργήσει στο μυαλό σας μια κατάσταση σύγχυσης. Αντ΄αυτού, βεβαιωθείτε ότι, έχετε μια ευχάριστη μουσική. Επίσης, βάλτε το ξυπνητήρι σας 15 λεπτά νωρίτερα, έτσι ώστε να μην τιναχτείτε από το κρεβάτι και φύγετε από το σπίτι μέσα στο άγχος και την ένταση. Εάν, ρυθμίσετε την ώρα της έγερσης σας λίγο νωρίτερα, θα έχετε αρκετό χρόνο για αρχίσετε την ημέρα σας σταδιακά και θα μπορείτε να τεντωθείτε λίγο, πριν σηκωθείτε και να κάνετε μια θετική σκέψη για τη νέα μέρα.

Τεντωθείτε στο κρεβάτι. Πριν καν ανοίξετε τα μάτια σας, δοκιμάστε να τεντώσετε κάθε μέρος του σώματος σας σταδιακά. Αρχίστε από τα χέρια σας, συνεχίστε με τα πόδια, τον λαιμό και την πλάτη. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ενεργοποιήσει τους μύες σας και θα έχετε ενισχύσει τη ροή του αίματος μέσα στο σώμα σας, παρέχοντας επιπλέον οξυγόνο σε όλους τους ιστούς σας. Στη συνέχεια, πάρτε βαθιές αναπνοές και καθώς παρατηρείτε την ανάσα σας, βρείτε κάτι για το οποίο είστε ευγνώμονες στη ζωή σας.

Κάντε ένα ντους το πρωί. Εάν κάνετε ένα γρήγορο ντους, αμέσως αφού ξυπνήσετε, το σώμα σας από την κατάσταση αναστολής της λειτουργίας, θα ξεκινήσει ομαλά να λειτουργεί και πάλι. Χρησιμοποιήστε σαπούνια και λοσιόν με άρωμα που διεγείρει τον εγκέφαλο, όπως τα εσπεριδοειδή, γιασεμί ή μέντα. Αυτό θα βοηθήσει πραγματικά, να νιώστε πιο όμορφα στο πρωινό σας ξεκίνημα

Ξεκινήστε την ημέρα σας με θετικά κίνητρα. Πολλοί το πρωί ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις που είναι θλιβερές και στενάχωρες. Αυτός είναι ένας άσκημος τρόπος, για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Καλό είναι να έχετε κάποια βιβλία ή ένα απόσπασμα με θετική προσέγγιση και να διαβάσετε λίγο το πρωί, ώστε να ερεθίσετε θετικά τον εγκέφαλο σας.  Αυτό θα σας δώσει όμορφες σκέψεις, για να σας κρατήσουν ενεργούς καθ΄όλη την ημέρα. Εξαφανίστε όλες τις ανησυχίες από το μυαλό σας και κάντε μια προσπάθεια, για να επικεντρωθείτε σε πράγματα που σας κάνουν να χαμογελάτε. Σκεφτείτε ότι, έχετε ένα πολύ όμορφο πρωινό μπροστά σας και αυτό θα σας επιτρέψει, να δημιουργήσετε μια πιο ιδανική ημέρα, πριν καν βγείτε έξω από την πόρτα.

Φιλήστε αυτούς που αγαπάτε. Αγκαλιάστε και φιλήστε τους αγαπημένους σας, ακόμα και τη γάτα ή το σκύλο σας, αυτό θα απαλύνει το επίπεδο του στρες και θα σας παράσχει ένα θετικό ξεκίνημα. Επίσης, θα σας βοηθήσει, να επικεντρωθείτε σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή σας.

Φάτε ένα υγιεινό πρωινό. Το πρωινό παρέχει τα καύσιμα για όλη τη μέρα και είναι το πρώτο πράγμα που βάζετε στο σώμα σας, όταν ξυπνάτε. Είναι άρα, σαν μια πρώτη εντύπωση. Εάν είναι ανθυγιεινό, επηρεάζει αρνητικά το πώς το σώμα σας, θα εργαστεί την υπόλοιπη ημέρα.

Πηγή: jenny.gr

Σχολιάστε

Captcha