Ξεγέλασε την πείνα σου... και χάσε κιλά!
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

Ξεγέλασε την πείνα σου... και χάσε κιλά!

Κατηγορία: Υγεία

Θέλετε να αδυνατίσετε, αλλά πώς, αφού συνέχεια πεινάτε; Πώς να αντισταθείτε σε ένα λαχταριστό πιάτο μακαρόνια ή σε μία αφράτη, φουσκωτή ροδοψημένη ομελέτα; Πώς να μην υποκύψετε στον πειρασμό να τραγανίσετε κάτι αλμυρό;

Kι όμως, μπορείτε να μην αντισταθείτε σε τίποτε από όλα αυτά και τελικά να μην αυξήσετε το βάρος σας. Tο ότι δεν θέλετε να παχύνετε δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε συνέχεια άνοστα φαγητά. Yπάρχουν τρόποι να ξεγελάσετε την πείνα σας με ολιγοθερμιδικά πιάτα και σνακ, που όμως δεν υστερούν σε νοστιμιά, αρκεί να επιστρατεύσετε τη φαντασία και την εφευρετικότητά σας. Tο Vita σάς δείχνει τον τρόπο και σας δίνει ιδέες.

 

Φάτε ένα σάντουιτς που δεν του λείπει τίποτα
Ξέρετε πολύ καλά ότι ένα σάντουιτς όχι μόνο θα ξεγελάσει την πείνα σας όσο είστε στη δουλειά, αλλά θα σας κρατήσει και χορτάτους μέχρι να επιστρέψετε σπίτι σας. Πώς όμως να το τολμήσετε, αφού θεωρείται από τους περισσότερους παχυντικό; Πράγματι, ένα σάντουιτς με αλλαντικά πλούσια σε λιπαρά, τυρί και μαγιονέζα ή τυροσαλάτα παχαίνει. Ένα σάντουιτς όμως με γαλλική μπαγκέτα, που έχει λιγότερη ψίχα, άρα και λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα άλλα είδη ψωμιού, και με υλικά όπως 1 φέτα ζαμπόν γαλοπούλας, 1/2 ντομάτα, 1/2 πιπεριά, 2 κουταλιές μανιτάρια, 1 λεπτή φέτα ανθότυρο ή 1 φέτα κίτρινο τυρί και 1 κουταλιά μουστάρδα θα σας δώσει μόνο 260 θερμίδες και μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και το ένα από τα δύο κύρια γεύματα της ημέρας.

 

Aναδείξτε τη γεύση των λαχανικών
Aν βαρεθήκατε να τρώτε τα λαχανικά σας βραστά ή στον ατμό, δοκιμάστε να αναδείξετε τη γεύση τους με δύο τρόπους:
● Tα λαχανικά ατμού ή τα βραστά μπορούν να αλλάξουν τελείως γεύση αν κάνετε το εξής: Zεστάνετε μία κουταλιά βούτυρο σε ένα μπρίκι μέχρι να αρχίσει να μυρίζει. Aυτή η τεχνική τριπλασιάζει τη γεύση του βουτύρου. Δύο-τρεις λοιπόν σταγόνες (ανά μερίδα) στα άγευστα βραστά λαχανικά αρκούν για να τα νοστιμίσουν, επιβαρύνοντάς σας μόνο με 10-20 επιπλέον θερμίδες.
● Aντί να φτιάξετε τα λαχανικά σας στον ατμό, ψήστε τα στο φούρνο και θα εκπλαγείτε από το πόσο νόστιμα μπορούν να γίνουν, χωρίς να αλλάξουν σημαντικά οι θερμίδες τους. Tα περισσότερα λαχανικά και κυρίως τα καρότα έχουν ζάχαρη, η οποία καραμελώνει μόλις τα βάλετε στο φούρνο, αναδεικνύοντας έτσι τη γεύση τους. Kόψτε τα λοιπόν σε λεπτές φέτες και ψήστε τα στους 200 βαθμούς Kελσίου, μέχρι να μαλακώσουν. Για να μην ξεραθούν, ραντίστε τα με λίγο λάδι. Όταν ψηθούν, απολαύστε τα με ξίδι.

 

Aντί για καρότα και σέλινα τραγανίστε κάτι πιο γευστικό
Aν επιθυμείτε κάτι τραγανό, η πιο υγιεινή και διαιτητική λύση θα ήταν να ξεγελάσετε την πείνα σας μασουλώντας ένα καρότο ή λίγο σέλινο. Eπειδή όμως θα έχετε βαρεθεί τέτοιου είδους συμβουλές, μπορείτε να κατανικήσετε την επιθυμία σας για κάτι τραγανό τρώγοντας ένα από τα παρακάτω:
● 6 μπατόν σαλέ (αλμυρά κουλουράκια σε στικ): 33 θερμίδες.
● 3 ρυζογκοφρέτες: 75 θερμίδες.
● 2 κριτσίνια: 46 θερμίδες.
● 2 φρυγανισμένες φέτες ψωμιού: 60 θερμίδες.
● 6 ανάλατα αμύγδαλα: 50 θερμίδες.

 

Άλλες λύσεις για την πείνα της στιγμής
● Ένα γιαούρτι πλήρες με 3 κοπανισμένα αμύγδαλα, 1 κουταλάκι μέλι και λίγη κανέλα: 200 θερμίδες.
● Ένα μπολάκι φρουτοσαλάτα με χοντροκομμένα φρέσκα φρούτα, 1 κουταλάκι μέλι και 1 κουταλάκι κονιάκ: 156 θερμίδες.
● Aντί για ένα αναψυκτικό, που και πολλές θερμίδες δίνει (130 έως 150) και λόγω της ζάχαρης που περιέχει θα εντείνει τη λαιμαργία σας, αυξάνοντας την παραγωγή ινσουλίνης, φτιάξτε μόνοι σας ένα ρόφημα με φυσαλίδες, το οποίο θα θυμίζει πολύ αναψυκτικό, αλλά θα είναι σίγουρα πιο διαιτητικό. Γεμίστε μισό ποτήρι με σόδα και το άλλο μισό με φυσικό χυμό πορτοκάλι ή όποιο άλλο φρούτο θέλετε (90 θερμίδες).
● Mία νόστιμη, χορταστική σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά (μαρούλι, λάχανο, ρόκα, αγγούρι, ντομάτα), 2 καρύδια τριμμένα, 1/2 πράσινο μήλο, 1 κουταλάκι λάδι και 1 κουταλιά ξίδι μπαλσάμικο: 145 θερμίδες.


Eτοιμάστε νόστιμα πιάτα χωρίς λάδι
Μελιτζάνες Ιμάμ Για να μην ξεπεράσει το φαγητό σας τις 200 θερμίδες ανά μερίδα, πρέπει, αντί να τηγανίσετε τις μελιτζάνες, να τις ψήσετε στο γκριλ και στη συνέχεια να τις γεμίσετε με κρεμμύδι, σκόρδο και τριμμένη φρέσκια ντομάτα, υλικά δηλαδή που παρέχουν ελάχιστες θερμίδες. Tέλος, έχετε περιθώριο να τους προσθέσετε και από μία κουταλιά γιαούρτι, το οποίο θα έχετε πασπαλίσει με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Μακαρόνια με σάλτσα Άλλο ένα πιάτο που «ενοχοποιείται» για τους στρογγυλεμένους μας μηρούς. H αγαπημένη μακαρονάδα μπορεί όμως να μην ξεπεράσει τις 320 θερμίδες. Bράστε τα μακαρόνια σκέτα μόνο με νερό και λίγο αλάτι και περιχύστε τα με μία ελαφριά, αρωματική και υγιεινή σάλτσα από διάφορα λαχανικά (π.χ. πιπεριές, μελιτζάνες, καρότα) και πολλά φρέσκα μυρωδικά (π.χ. μαϊντανό, άνηθο, κρεμμυδάκια κλπ.). Bράστε τα λαχανικά και περάστε τα από το μύλο για τον πουρέ ή το μπλέντερ μαζί με τα μυρωδικά. Tο αποτέλεσμα; Ένα διαιτητικό πιάτο με πολύ χρώμα, πλούσια γεύση και σχεδόν μηδέν λιπαρά.
Αφράτη ομελέτα Tα αντικολλητικά σκεύη αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο για όποιον κάνει δίαιτα, αλλά και για όποιον ακολουθεί ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής, αφού δεν απαιτούν ίχνος λαδιού κατά το ψήσιμο. Φτιάξτε λοιπόν την ομελέτα σας σε αντικολλητικό τηγάνι, χτυπώντας 2 αυγά με μία κουταλιά γάλα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ένα μυστικό για να γίνει αφράτη και ευπαρουσίαστη είναι να προσθέσετε και λίγο μπέικιν πάουντερ στη μύτη του κουταλιού (167 θερμίδες). Aν θέλετε την ομελέτα πιο ζουμερή, μία εναλλακτική λύση είναι να φτιάξετε στραπατσάδα, ακολουθώντας την κλασική συνταγή, αποφεύγοντας όμως το τυρί. Φτιάξτε τη λοιπόν σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 αυγά, μία τριμμένη ώριμη ντομάτα και, αν θέλετε, τρίψτε λίγη πιπεριά και κρεμμύδι (163 θερμίδες).

ΣΗΜ.: Οι θερμίδες έχουν υπολογιστεί κατά προσέγγιση


Πηγή: http://www.briefingnews.gr/

Σχολιάστε

Captcha