11 μυστικά για να απαλλαγείς από τους μύκητες των ποδιών φυσικά...
Κάντε χρήση του κουπονιού με κωδικό HNB2018 και λάβεται 15% έκπτωση στην παραγγελία σας !
Τελευταία Σχόλια
Υπέροχη Σελίδα....
Από Σοφία
Συγχαρητήρια για την σελίδ
Από Nefeli ion
Καλημέραααααα Τέλεια σελίδ
Από Σοφία Κοντοπούλου
Τελευταίες Αναρτήσεις

11 μυστικά για να απαλλαγείς από τους μύκητες των ποδιών φυσικά...

Κατηγορία: Υγεία

Οι μύκητες στα νύχια των ποδιών – ή αλλιώς ονυχομυκητίαση – είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εξίσου οι άνδρες με τις γυναίκες. Τα συμπτώματα της ονυχομυκητίασης περιλαμβάνουν την φλεγμονή, το πρήξιμο, τον πόνο, το κιτρίνισμα και την πάχυνση των νυχιών. Μερικές από τις κύριες αιτίες της ονυχομυκητίασης είναι οι συνθετικές κάλτσες, τα αφύσικα επίπεδα PH στο δέρμα, το υπολειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα, η συνεχής έκθεση στην υγρασία, ο ιδρώτας, η κακή υγιεινή και ο διαβήτης.

Όταν η ονυχομυκητίαση δεν θεραπεύεται άμεσα και σωστά μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο ή ακόμα και την πλήρη απώλεια του νυχιού. Τα καλά νέα πως η πάθηση αυτή είναι πλήρως θεραπεύσιμη και αρκετά οικονομική. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές φυσικές θεραπείες που θα σας απαλλάξουν από την ονυχομυκητίαση μέσα σε έναν ή δύο μήνες.

1. Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα – που μπορεί να βρεθεί σε κάθε σπίτι – μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμη στην θεραπεία της ονυχομυκητίασης. Θα χρειαστείτε
μισή κούπα μαγειρικής σόδας, τέσσερεις κούπες ζεστού νερού, ένα τέταρτο της κούπας οξυζενέ καθώς και μισή κούπα αλάτι. Αναμείξτε όλα τα υλικά και στη συνέχεια προσθέστε ένα τέταρτο της κούπας λευκό ξύδι. Μουλιάστε το μολυσμένο νύχι σε ξύδι και έπειτα με την βοήθεια ενός βαμβακιού απλώστε το μείγμα και καλύψτε το δάχτυλο με γάζα. Επαναλάβετε κάθε δέκα ώρες για περίπου τέσσερεις εβδομάδες. Εάν η θεραπεία αυτή συνεχισθεί, ο μύκητας θα εξαφανισθεί άμεσα.

2. Έλαιο πορτοκαλιού
Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης του ονυχομύκητα είναι η χρήση του αγνού ελαίου πορτοκαλιού. Κάθε είδους ελαίου πορτοκαλιού έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία του μύκητα. Με την βοήθεια ενός σταγονόμετρου βάλτε μερικές σταγόνες καθημερινά μεταξύ των δακτύλων, κάτω και γύρω από τα νύχια και αφήστε το να δράσει για μια ώρα.
Το έλαιο αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις ή μερικές παρενέργειες, είναι συνετό να δοκιμαστεί μια μικρή αραιωμένη ποσότητα του ελαίου σε μια μικρή περιοχή μερικές μέρες πριν την εφαρμογή του στην μολυσμένη περιοχή.

3. Λευκό ξύδι
Το λευκό ξύδι είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία της ονυχομυκητίασης. Αναμείξετε ένα μέρος λευκού ξυδιού με δύο μέρη ζεστού νερού. Μουλιάστε το μολυσμένο νύχι στο μείγμα για δέκα με δεκαπέντε λεπτά ημερησίως μέχρι να θεραπευτείτε πλήρως. Σε περίπτωση ερεθισμού, προσθέστε λίγο περισσότερο νερό και επαναλάβετε την διαδικασία ανά δύο μέρες. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσετε καλά την περιοχή μετά το ξέβγαλμα, διαφορετικά υπάρχει πιθανότητα ο μύκητας να εξαπλωθεί.

4. Σκόρδο
Το σκόρδο περιέχει αλλικίνη, η οποία επίσης έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία. Για γρήγορα αντιμετώπιση της πάθησης αναμείξτε ίσα μέρη έλαιο σκόρδου και λευκού ξυδιού. Εφαρμόστε το μείγμα πάνω και γύρω από το νύχι και καλύψτε το καλά. Το μείγμα αυτό μπορεί να επιβραδύνει την δραστηριότητα του μύκητα μέσα σε λίγες μόλις ώρες. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε έλαιο σκόρδου, μπορείτε να φτιάξετε συνθλίβοντας δύο σκελίδες σκόρδου και προσθέτοντας δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αφήστε το μείγμα αυτό να καθίσει για 24 ώρες. Εάν σας φαίνεται περίπλοκη σαν διαδικασία, μπορείτε να τρώτε μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα.

5. Μηλόξυδο
Για την θεραπεία αυτή αναμείξτε ίσα μέρη μηλόξυδου και νερού. Μουλιάστε το μολυσμένο νύχι για μισή ώρα ημερησίως στο διάλυμα. Μετά το πέρας της μισής ώρας, στεγνώστε το δάχτυλό σας καλά. Εάν η θεραπεία συνεχιστεί καθημερινά για μερικές εβδομάδες, θα παρατηρήσετε άμεση βελτίωση. Μια άλλη λύση είναι να φτιάξετε ένα αντιμυκητιασιακό scrub απολέπισης, αναμιγνύοντας ρυζάλευρο και μηλόξυδο. Απλώστε την πάστα που δημιουργήθηκε από την ανάμειξη πάνω στην μολυσμένη περιοχή και τρίψτε απαλά. Η θεραπεία αυτή θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα και θα κρατήσετε το δέρμα σας απαλό.

6. Στοματικό διάλυμα
Τα στοματικά διαλύματα έχουν την δυνατότητα να σκοτώνουν τα βακτήρια και τα μικρόβια του στόματος και μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην θεραπεία της ονυχομυκητίασης. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα τους σε οινόπνευμα καθώς και στις διάφορες ενώσεις που δρουν ως ισχυρά αντισηπτικά και κρατούν μακριά τα επιβλαβή βακτήρια και τους μύκητες. Γεμίστε μια μικρή λεκάνη με στοματικό διάλυμα, λίγο ξύδι και χυμό φρέσκων λεμονιών. Μουλιάστε τα πόδια σας για δέκα με δεκαπέντε λεπτά κάθε μέρα και στην συνέχεια τρίψτε ελαφρά την μολυσμένη περιοχή. Επαναλάβετε την διαδικασία έως ότου το μολυσμένο νύχι αντικατασταθεί πλήρως από νέο.

7. Έλαιο λεβάντα
Το έλαιο λεβάντας έχει πολλές αντιμυκητιιακές και αντισηπτικές ιδιότητες που μπορούν να καταπολεμήσουν κάθε είδους μόλυνση και να αποτρέψει τυχόν δερματικούς ερεθισμούς. Πάρτε ίσες ποσότητες έλαιο λεβάντα έλαιο tea tree, αναμίξτε τα και ζεστάνετέ τα ελαφρώς. Με την βοήθεια βαμβακιού εφαρμόστε μικρή ποσότητα του διαλύματος γύρω από το νύχι, δύο με τρείς φορές την μέρα. Συνιστάται η εφαρμογή του διαλύματος πριν τον νυχτερινό ύπνο. Φορέστε ένα ζευγάρι χοντρές μάλλινες κάλτσες μετά την εφαρμογή με σκοπό να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

8. Έλαιο ρίγανης
Το έλαιο αυτό έχει αντισηπτικές, αντιβακτηριακές, αντιπαρασιτικές, αντιικές, αναλγητικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες, επομένως είναι εξαιρετικό στην θεραπεία της ονυχομυκητίασης. Αναμείξτε δύο σταγόνες ελαίου με ένα κουταλάκι του γλυκού παρθένου ελαιόλαδου. Με την βοήθεια ενός σταγονόμετρου ή βαμβακιού επαλείψτε την μολυσμένη περιοχή τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Ακολουθήστε την θεραπεία αυτή καθημερινά για τρείς εβδομάδες προκειμένου να δείτε θετικά αποτελέσματα.

9. Χυμός λεμονιού
Ο χυμός του λεμονιού έχει αντισηπτικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Το κιτρικό οξύ που περιέχεται στον χυμό αυτόν εμποδίζει την εξάπλωση του μύκητα. Εφαρμόστε μια ποσότητα φρέσκου χυμού λεμονιού στην μολυσμένη περιοχή και αφήστε την να δράσει για δέκα λεπτά, στην συνέχεια ξεπλύνετε την περιοχή με χλιαρό νερό και σκουπίστε καλά. Η θεραπεία αυτή είναι συνετό να επαναλαμβάνετε καθημερινά για ένα μήνα ή και περισσότερο. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε ίσα μέρη χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να κάνετε μασάζ στην περιοχή. Το λεμόνι βοηθά στον έλεγχο της λοίμωξης ενώ το λάδι θα κρατήσει το δέρμα σας απαλό.

10. Γαρύφαλλο και Καμφορά
Εξαιρετικά αντιμηκητησιακά είναι το αιθέριο έλαιο γαρυφάλλου και το αιθέριο έλαιο καμφοράς. (για τον ίδιο λόγο πολλοί κάνουν επάλειψη στο νύχι με Βιξ, το οποίο περιέχει αυτό το έλαιο). Η ρουτίνα που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, και συστήνω, είναι η εξής. Ζεστό ποδολουτρο σε μια μικρή λεκανίτσα, να χωρά ένα πόδι περίπου, όπου στο νερό έχουμε προσθέσει 1 κουταλιά σούπας σόδα φαγητού και λιγο ξύδι, κατά προτίμηση μηλόξυδο. Μετά στέγνωμα του ποδιού με καθαρή πετσέτα, και λιμάρισμα της πάνω επιφάνειας του νυχιού που έχει μύκητα (έτσι λίγο λίγο λεπταίνει το νύχι και απορροφά καλύτερα τη θεραπεία). Κόψιμο όσου νυχιού γίνεται με ΑΠΟΛΥΜΑΣΜΕΝΟ νυχοκόπτη (απολύμανση με οινόπνευμα). Στη συνέχεια βάζουμε απο μια σταγόνα αιθέριο ελαιο μέσα στο νύχι (το στάζουμε στην ένωση νυχιού δέρματος, και αυτό διεισδύει) και μια στην επιφάνεια του νυχιού. Τέλος επάλειψη με βιξ πάνω στο νύχι και γυρω απ αυτό (ώστε να απορροφηθεί). (εναλλακτικά βάζω μια δική μου κρέμα που περιέχει: αλόη βέρα σε τζέλ, αλοιφή λεοντος για μυικούς πόνους, λίγο ελαιόλαδο και σταγόνες αιθέριων ελαίων, κυρίως καμφορά, γαρυφαλέλαιο, λεβάντα και τσαγιόδεντρο. Μπορούμε να βάλουμε 4-5 σταγόνες απ το καθένα σε ποσότητα μια κούπας περίπου). Εφ όσον είναι καλοκαίρι εκθέτουμε τα πόδια στον ήλιο όσο περισσότερο γίνεται.

11. Αλκαλική Διατροφή
Υπάρχει η πιθανότητα ο ονυχομύκητας να οφείλεται στην Candida.
Όπως και να ‘ χει, όποια κι αν είναι η πιθανή αιτία, η μεταβολή του pH του σώματός σας σε αλκαλικό θα συντελέσει στην αποκατάσταση της ονυχομυκητίασης και κάθε μορφής μυκητίασης στο σώμα αφού οι περισσότεροι μύκητες δεν επιβιώνουν σε αλκαλικό περιβάλλον. Άρα, καταναλώστε πολλά λαχανικά και λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα.

πηγη gr.celebrity.yahoo.com

Σχολιάστε

Captcha