2024-11-10
2024-11-10
Στη φροντίδα του προσώπου, τα φυτικά έλαια έχουν κε
Ένα από τα πιο ισχυρά και πολυχρηστικά συστατικά π
Η Herbs & Beauty για το Άλμα Ζωής.
Δεν είναι μόνο ο υψηλός δείκτης προστασίας SPF που ε
2023-01-27
Είμαστε βέβαιοι ότι τα κάνουμε όλα σωστά, ώστε ο δείκτης της ζυγαριάς μας να διατηρείται σταθερός ή ακόμα καλύτερα να τον βλέπουμε να πέφτει κιόλας, αλλά δεν τα καταφέρνουμε. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, μάλιστα, παίρνουμε και βάρος. Κάτι κάνουμε λάθος.
Τρώµε γρήγορα
Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται ορισμένη ώρα (20 λεπτά περίπου) για να συνειδητοποιήσει -και να μας ειδοποιήσει- ότι μας χόρτασε αυτό που φάγαμε.
Ζυγιζόµαστε κάθε µέρα
Το βάρος μας τείνει να κυμαίνεται ακόμα και 1 με 2 κιλά πάνω ή κάτω. Αυτό εξαρτάται από το τι φάγαμε το προηγούμενο βράδυ, σε ποια μέρα του κύκλου είμαστε, ακόμα κι από το αν πήγαμε τουαλέτα την προηγούμενη ημέρα. Για όλους αυτούς τους λόγους, το ιδανικό είναι να ανεβαίνουμε στη ζυγαριά 1 φορά την εβδομάδα, το πρωί πριν φάμε.
Δεν πίνουµε νερό
Το νερό μειώνει τις κατακρατήσεις και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Γι’ αυτό και χρειάζεται να το «τιμάμε» καθημερινά. Μια καλή εναλλακτική πρόταση για όσες και όσους βρίσκουν το νερό άγευστο είναι το τσάι χωρίς ζάχαρη (κατά προτίμηση το πράσινο).
Τρώµε πολύ λίγο
Έτσι μαθαίνουμε τον οργανισμό μας να καίει πολύ λίγες θερμίδες, με αποτέλεσμα, μόλις φάμε λίγο περισσότερο, να παχαίνουμε. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να στερούμαστε θρεπτικών συστατικών.
Τσιµπολογάµε
Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσοι έχουν παραπανίσια κιλά, μετά φυσικά από το να καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες από παχυντικά φαγητά. Αν το έχουμε πραγματικά ανάγκη, μπορούμε να καταφύγουμε στα φρούτα, στα λαχανικά (αγγουράκια, καροτάκια, ωμό κουνουπίδι κλπ.), στις μπάρες δημητριακών (μία τη φορά), στα γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά (π.χ. γιαούρτι 2%).
Έχουµε άδειο ψυγείο και ντουλάπια
Πρόκειται για μεγάλο λάθος, αφού, αν πεινάσουμε και δεν έχουμε τίποτε διαθέσιμο και διαιτητικό να φάμε, είναι πιθανό να καταφύγουμε στη λύση τού να σηκώσουμε το τηλέφωνο και να παραγγείλουμε ή να βγούμε έξω και να ψωνίσουμε κάτι παχυντικό, κατά πάσα πιθανότητα όσο αυξάνεται η πείνα μας.
Αρνούµαστε πάντα όλα τα κεράσµατα
Μπορούμε να υποκύπτουμε πού και πού (π.χ. 2 φορές την εβδομάδα ή τρώγοντας τη μισή από την ποσότητα που μας προτείνουν) σε κάτι που μας αρέσει και μας ευχαριστεί, π.χ. ένα παγωτό, ένα μικρό γλυκό ή ένα τυροπιτάκι. Σημαντικό είναι να το κάνουμε μόνο συγκεκριμένες φορές, για τρόφιμα που μας αρέσουν πολύ, και σε μικρές ποσότητες.
Τρώµε κάθε µέρα τα ίδια
Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να στερούμαστε θρεπτικών συστατικών, αλλά και να έχουμε άσχημη ψυχολογία, καθώς ζούμε σε μια ρουτίνα που μας περιορίζει απίστευτα, μας στερεί από την ευχαρίστηση που παίρνουμε από την ποικιλία γεύσεων και δεν μας επιτρέπει την παραμικρή ατασθαλία.
Προσθέτουµε αρκετό αλάτι
Το αλάτι προκαλεί φουσκώματα και κατακρατήσεις, ενώ μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα υγείας, καθώς αυξάνει και την αρτηριακή πίεση. Σκόπιμο είναι να περιορίζουμε το αλάτι στο φαγητό μας στο 1 κουταλάκι την ημέρα. Δεν θα πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι αλάτι υπάρχει σε πολλά τρόφιμα του εμπορίου (π.χ. ψωμί, συσκευασμένα τρόφιμα, κάποια δημητριακά πρωινού).
Τρώµε για να ξεχάσουµε
Ας θυμόμαστε ότι το φαγητό -και κυρίως τα γλυκά- δεν είναι παρηγοριά (comfort food). Με άλλα λόγια, δεν τρώμε για να φτιάξει η διάθεσή μας ή για να επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας, π.χ. επειδή είμαστε θυμωμένοι, στενοχωρημένοι, αγχωμένοι ή χαρούμενοι.